Главна / Друштво / Начелник Косовског округа уручио лап-топ рачунар ОШ „Свети Сава“ у Племетини

Начелник Косовског округа уручио лап-топ рачунар ОШ „Свети Сава“ у Племетини

Начелник Косовског-управног округа Срђан Поповић посетио је ОШ „Свети Сава“ у Племетини код Обилића и том приликом уручио лап-топ рачунар за потребе управе у електронској комуникацији.

„Наша деца не смеју да оскудевају ни у чему и морају имати исте услове као и свака школа у било ком делу Србије. Данас сам имао прилике да поразговарам са председником Привременог органа и члановима Већа. Договорили смо да морамо имати теснију сарадњу, да морамо изградити однос који ће водити ка активностима које ће бити усмерене ка путу да наша деца овде могу да граде сигурну будућност“, истакао је Поповић.

Сходно потребама новог времена школа у Племетини у претходном периоду од Министарства просвете РС добила је информатички кабинет, а добро дошла је и свака друга помоћ.

„Ми смо добили 15 компјутера и штампач и тако смо оформили још један информатички кабинет.  Овај рачунар нам је добро дошао, а користићемо га за потребе наше управе“, истакла је Сунчица Жарковић, директорица ОШ „Свети Сава“.

У школи „Свети Сава“ у Племетини је око 280 основаца, а настава је организована и за још 100 ученика средње Економске и Медицинске школе.

Check Also

За викенд шесторо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница током викенда регистровано је шест позитивних особа на Ковид 19. Према …