Главна / Друштво / Друга група деце са Косова и Метохије стигла у Сутоморе

Друга група деце са Косова и Метохије стигла у Сутоморе

Данас је у Сутоморе стигла нова група од 50-оро малишана са Косова и Метохије . Децу су дочекали домаћини и организатори овог летовања – организације “Српска Солидарност!” и Витезови Светог Јована Владимира из Бара и Сутомора.

Прва група деце данас се вратила својим кућама на КиМ. Истог дана у Сутомере је стигла нова група од 50-оро деце из Цернице, Лешка,Гораждевца и Горе.

Сва деца су захвална Канцеларији за Косово и Метохију и Организацији „Српска солидарност“ која је и ове године обезбедила средства за боравак деце из јужне српске покрајине на мору.

Заслужни за реализацију овог пројекта су и Витезови Светог Јована Владимира из Бара и Сутомора.

„Цео пројекат се спроводи због деце која живе у енклавама на Косову и Метохији и изађу из свог окружења, упознају неке нове људе, виде нове предел, да се осећају безбедно, безбрижно…“, рекао је Бранко Антић из организације „Српска солидарност“.

Према речима Жељка Малишића из реда Витезова Светог Јована Владимира деци са Косова и Метохије припремљен је низ забавних активности као што су крстарење, боравак на Краљичиној плажи, обилазак Сутомора…

„Њихов осмех нас испуњава и волео бих да се захвалим свој деци са Косова која су нама указала ту част да их угостимо“, рекао је Малишић.

Друга група деце остаје на мору седам дана а овај пројекат реализован је уз подршку Канцеларије за Косово и Метохију.

Извор: ТВ Мост; Фото: ТВ Мост

Check Also

Петковић: ЕЕАС да заузме одлучнији став и спречи Куртијев ратоборни поход

Опредељење Београда и председника Александра Вучића за дијалог и решавање проблема на Косову и Метохији …