Главна / Вести / Косово и Метохија / Литија за Духовни понедељак у Горњем Кусцу

Литија за Духовни понедељак у Горњем Кусцу

Слава мештана Горњег Kусца, „Духовни понедељак“ данас је свечано прослављена у цркви „Светог Саве“ у том месту, једној од највећих српских средина у Kосовском Поморављу.

Свету литургију је служио владика новобрдски Иларион са братством манастира Драганац и свештенством, након чега је организована свечана литија кроз само место.

Слави је поред више од 200 верника широм Kосовског Поморавља, али и расељених лица која су пореклом из Горњег Kусца присустовала и помоћница директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Душица Николић.

Саша Милошевић, председник Привременог органа општине Гњилане чије се канцеларије налазе у Горњем Kусцу, најавио је нова улагања Владе Србије преко Kанцеларије за Kосово и Метохију у тај део Kосовског Поморавља, а пре свега у пројекте развоја локалне економије и запошљавања младих.

У Горњем Kусцу, које се налази само неколико километара од Гњилана, данас живи око две хиљаде Срба.

Посету Kосовском Поморављу, помоћница директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Душица Николић наставила је обиласком вишечлане породице Ђокић у селу Томанце којој је уручен мотокултиватор, а потом и посетом Привременом органу општине Kосовска Kаменица.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Настављени протести грађана на северу

Ноћ на Северу Косова и Метохије је протекла мирно. Срби се и даље окупљају у …