Главна / Друштво / Литургијом и изложбом традиционалних јела обележен други дан манифестације “Дани општине Липљан”

Литургијом и изложбом традиционалних јела обележен други дан манифестације “Дани општине Липљан”

Други дан Свете Тројице и општине Липљан, започео је литургијом у цркви Светих Флора и Лавра којој су, поред неколико стотина мештана Липљана и околних српских села, присуствовали и начелник Косовског-управог округа Срђан Поповић и председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић.

„Радује то што је сваке године за Свету Тројицу све више нашег народа у општини Липљан. Јуче смо славили у Скуланеву, данас у Липљану, а сутра у Добротину.Традиција и кулутура и сви наши празници обавезују наш народ да буде присутан на овим просторима и докле год будемо поштовали наше празнике и традицију дотле можемо рачунати на наш опстанак на овим просторима“, истакао је начелник Косовског-управног округа Срђан Поповић.

„Задовољство је данас бити у Липљану видети пуну порту људи и ја сам јако срећна због тога и што сам данас овде са својим народом да увеличамо весеље и празник посвећен Светој Тројици“, казала је председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

Након богослужења у црквеној порти одржана је изложба традиционалних косовских јела и такмичење у припремању чувене косовске погаче.

„Ова три дана су нам прилика да окупимо људе који се баве неким традиционалним радом. Јуче у Скуланеву били су изложени ручни радови, а данас је то домаћа храна и традиционална кухиња нашег краја“, истакао је Милан Јоксимовић, председник Привременог органа општине Липљан.

У оквиру манифестације „Дани општине Липљан“ вечерас у порти цркве Вазнесења Господњег биће одржан концерт ансамбла Венац.

 

Check Also

За викенд шесторо позитивних на Ковид 19

На територији општине Грачаница током викенда регистровано је шест позитивних особа на Ковид 19. Према …