Главна / Друштво / ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу прославила 132 године постојања

ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу прославила 132 године постојања

Основна школа „Миладин Митић“ у Лапљем Селу почела је са радом давне 1890. године и од тада до данас, како је истакнуто на пригодној свечаности, прошла је многе реформе и реорганизације. Осим школе у Лапљем Селу, има и два истурена одељења, у Чаглавици и Преоцу.

“Kрајем 19. века почео је образовани рад у централном делу Kосова и Метохије на територији Лапљег Села, Преоца и Чаглавице. То је сваке године тако, на празник Св. Тројице 14. јуна обележавамо мало свечаније. Пошто смо имали епидемиолошке мере које смо поштовали, то смо раније скромно обележавали. Kроз игру, рецитале, песму, ученици од предшколских група до осмог разреда приказали су пре свега оно што знају, било је ту и треме нико њима то не замера, то све они раде на понос, на част својим родитељима а и својој школи,” рекао је директор школе Љубиша Kараџић.

Ученици ове школе постжу велика достигнућа на општинским, окружним и републичким такмичењима у знању.

“Школа је ове године, као и сваке године одабрала ђака генерације то је Немања Мирић, ученик који је у сваком смислу заслужио то именовање. Школа је ове године имала пуно успеха на општинским, окружним, републичким такмичењима, резултати су завидни и спадамо по успеху на овим просторима на територији наше општине међу најбољима,” рекао је Kараџић.

Прослава годишњице рада ове школе организована је у спортској сали. Ученици и наставници су припремили богат програм.

“Није тешко бити најбољи ученик, само је потребно мало труда и рада. Наставници и другари су били одлични, веома сам задовољна, потрудили смо се. Планирам да упишем Медицинску школу, општи техничар”, казала је Сара Цветковић, ученица завршног разреда ОШ “Миладин Митић”.

Check Also

Обележено 19 година од убиства деце у Гораждевцу-Живимо као јагањци међу вуковима поручује отац убијеног Панте Дакића

У цркви Рођења Пресвете Богородице у Гораждевцу, парастос убијеним српским дечацима Ивану Јововићу и Панти …