Главна / Вести / Косово и Метохија / Ђаци ОШ „Браћа Аксић“добили рачунаре од општине Врачар

Ђаци ОШ „Браћа Аксић“добили рачунаре од општине Врачар

op[tina lipljanУ организацији Канцеларије за Косово и Метохију,делегација београдске општине Врачар на челу са председником општине Бранимиром Кузмановићем, посетили  су данас ОШ “Браћа Аксић“ и доделили ђацима десет рачунара.

Председник општине Бранимир Кузмановић истакао је да је поносан што је дошао да данас буде са  децом из Липљана.

„Размишљали смо како да помогнемо заједници на КиМ, одлучили смо да оно што чинимо у Београду, учинимо и за ову децу овде” ,казао је Кузмановић.

„Оно што је покренула Канцеларија за КиМ полако се и види. Данас  је овде општина која је срце Београда. Ови људи дошли су да помогну деци која живе у најтежим условима, деца која су најугроженија, којој ће бар на неки начин да се олакша даље школовање“, рекао је помоћник Канцеларије за на неки начин д КиМ Мирко Крлић.

Неизмерно овој акцији захвалила су се деца, наставници и директор основне школе„Браћа Аксић“ Југослав Црвенковић.

„ Захвални смо овим људима који су овде,овом акцијом олакшали су нашој деци часове информатике. Надам се да ћемо ускоро имати курс рачунара где ће деца моћи да савладају рад на рачунару”.

Председник општине Липљан Срђан Петковић казао је да раније није било оваквих акција, али да се нада да ће још бити јер ово много значи деци која живе мало другачије од осталих.

Након посете школи, делегација београдске општине Врачар обишла је цркву Ваведење Пресвете Богородице у Липљану. Своју посету  КиМ завршили су обиласком манастира Грачаница.

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …