Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа поздравља данашњи договор о енергетици

Српска листа поздравља данашњи договор о енергетици

Српска листа је саопштила да поздравља данашњи договор о енергетици који има вишеструки значај за наш народ и привреду.
“Треба нагласити да је овај споразум доказ да је дијалог једини начин за решавање отворених питања а не примена насиља, и њиме се  спречава могућност бруталног упада у Валач, отимања наших енергетских система и угрожавање снабдевања наших грађана, институција и привредних субјеката у овом времену великих изазова и криза
Српски народ никада није бежао од својих обавеза, али смо захтевали да се то ради у складу са договором, односно Електросеверу, компанији која је ћерка фирма ЕПС-а”, наводи се у саопштењу Српске листе.
Истовремено данашњим договором се  онемогућава ретроактивна наплата. Са друге стране нова компанија Електросевер ће у својим рукама имати енергетски систем на северу уз гаранције Европске уније.
“Желимо да нагласимо да ће сви радници Електрокосмета на северу бити радно ангажовани, као и да се планира запошљавање нових радника у новој компанији, а тиме и опстанак и останак на овим просторима.
Треба посебно нагласити да је данашњи  споразум најдиректније ојачао претходне споразуме из 2013. и 2015. године, а уједно и отворио пут за разговоре о Заједници српских општина”, наглашава се у саопштењу.

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …