Главна / Друштво / ПУ “Ђурђевак” у Грачаници испратила још једну генерацију предшколаца

ПУ “Ђурђевак” у Грачаници испратила још једну генерацију предшколаца

Предшколска установа „Ђурђевак“ у Грачаници организовала је приредбу и свечану доделу сертификата деци која су завршила предшколски припремни програм у овој установи. Свечаност је одржана на спортском терену ОШ “Краљ Милутин” где ова установа има своје просторије за четворочасовни предшколски програм.

„Ове године 105 деце завршило је предшколски припремни програм у предшколској установи „Ђурђевак“ у Грачаници, Било је укупно осам група, шест у Грачаници и по једна група у Сушици и Брњици. Ми, сада већ по традицији, организујемо завршну приредбу за наше предшколце када им уручујемо дипломе и уверења о завршеном предшколском програму“, истакла је Радица Парлић, директорица ПУ „Ђурђевак“ која је деци пожелела да буду здрава и добри ђаци.

Васпитачица Снежана Крњајић је нагласила да је још једна генерација предшколаца спремна за школу и све обавезе које их очекују.

„Ми смо посебно радосни што смо 105 предшолаца спремили и оспособили за самостални живот и прво самостално кретање ван породице. Оно у чему ми уживамо сваке године јесте да ми од те деце направимо савршене људе, да их припремимо за озбиљност, за обавезе које их очекују, да буду свесни свог постојања, себе и својих квалитета и да они могу много“, истакла је Крњајић.

Анђелика Миљковић, Богдан Тодоровић, Емилија Ђуровић истакли су за програм РТВ Грачанице да им је веома жао што се растају од својих васпитача, али да су спремни за полазак у школу, дружење са новим другарима и све изазове и обавезе које их очекују.

Упис нове генерације предшколаца у ПУ „Ђурђевак“ траје до 15. јула, а директорица ове установе упућује апел родитељима да упис заврше на време и одаберу боравак који желе за своје дете, четворочасовни или целодневни, како би настава 1.септембра кренула без проблема.

Check Also

У српским срединама на КиМ регистровано 18 новозаражених корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији, од тестираних 58 узорака, регистровано 18 нових случајева …