Главна / Друштво / Косовска Митровица: Промовисање доктора наука, Приштински универзитет има будућност

Косовска Митровица: Промовисање доктора наука, Приштински универзитет има будућност

У недељи када се обележава 52. године рада и постојања Приштинског универзитета, промовисана је нова генерација доктора наука.
Честитајући докторима успешно одбрањену докторску дисертацију, ректор проф. др Небојша Аерсић истакао је да је Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, не само образовна већ и научно-истраживачка институција.

Уз пуно рада, труда, унапређења, одрицања, успели су да стекну највише научно звање, доктор наука, и справом су данас поносни.

“Данас сам званично постао доктор наука, историјске науке, и ово за мене представља велику срећу, велику радост и понос. За то је заслужна моја породица а пре свега моји родитељи, људи без којих ни у буквалном ни у преносном значењу, данас небих био овде”, каже Јован Алексић доктор историје.

“Заиста сам срећан што могу да поделим овај тренутак са породицом, пријатељима, колегама. Овај дан представља круну свега што смо радили, било је ту пуно рада, труда, енергије, било је лепих али и тешких момената али је сада све то иза нас. Овим промовисањем завршили смо једну етапу, јесте један крај али и почетак”, казао је Владимир Максимовић доктор електротехнике и рачунарства.

Оволики број промовисаних доктора наука указује на то да Приштински универзитет има будућност истакао је ректор проф. др Небојша Арсић.

“Посебно задовољство ми је да први пут у својству ректора могу да промовишем нову генерацију доктора наука. Ваша бројност показује да наш Универзитет има будућност. Нисмо само образовна институција већ и научно истраживачка институција, и тим више број доктора наука показује квалитет друге стране нашег рада, који се мање види, али је такође значајан, то је научно-истраживачки рад”, истакао је ректор Арсић.

Ове године на Приштинском универзитету промовисано је 13 доктора наука.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Настављени протести грађана на северу

Ноћ на Северу Косова и Метохије је протекла мирно. Срби се и даље окупљају у …