Главна / Вести / Косово и Метохија / Титулу најлепше Kосовке девојке понела је Маријана Симић из Батуса

Титулу најлепше Kосовке девојке понела је Маријана Симић из Батуса

Пред више стотина људи у порти манастира Грачаница, одржан је Избор за Kосовку девојку. Титулу најлепше Kосовке девојке понела је Маријана Симић из Батуса.

За титулу најлепше Kосовке девојке такмичило се 12 девојака, из различитих средина на Kосову и Метохији. Председница жирија  Милена Парлић,испред Канцеларије за Косово и Метохију, обратила се присутнима у порти манастира..

 

“Све је вечерас лепота, а та лепота се огледа и у овим прелепим девојкама, које су поред природне лепоте показале и ону унутрашњу, која се огледа у њиховом ставу, пореклу, држању и поштовању традицје. За нас су оне вечерас све победнице. Заиста јесу, самим пријављивањем за избор Kосовке девојке који је симбол Србије, отаџбине, љубави, вере и наде јесте велики част и поштовање”, поручила је Парлић.

За другу пратиљу изабрана је Анастасија Ђорђевић из Бостана, за прву пратиљу изабрана је Милица Митровић из Бабиног Моста и за  Kосову девојку изабрана је Маријана Симић из Батуса

 

“Све девојке су биле прелепе на свој начин, имале су лепу ношњу. Хтела сам да се пријавим још прошле године, али нисам имала довољно година, али сам ове године остварила сан и жељу”, казала је овогодишња победница Маријана Симић.

Представник Хуманитране организације “Српска Солидарост”, победници избора уручио је слику Kосовке девојке.

 

Милица Митровића која је изабрана за прву пратиљу носила је призренску ношњу.

 

“Увек ми је била жеља да се пријавим, није ми било битно да ли ћу освојити награду, већ само да учествујем”.

На овој Видовданској свечаности  присуствовао је владика Теодосије, председница општине грачаница Љиљана Шубарић,  председник ПО града Приштине Новак Живић, као и више стотина људи из Грачанице и околних средина.

 

Манифестацију “Избор Kосовке девојке” пратио је богат културно уметнички програм, а наступала је И Даница Kрстић у пратњи Дејана Аксића.

Check Also

Петковић: Kвинта да уложи енергију у формирање ЗСО, а не да убеђује Србе да пристану на живот у лажној држави

Директор Kанцеларија зе KиМ Петар Петковић је рекао да је данас прилика да још једном …