Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ најоштрије осуђује кампању застрашивања нашег народа настављену данашњим хапшењем Милорада Ђоковића

Канцеларија за КиМ најоштрије осуђује кампању застрашивања нашег народа настављену данашњим хапшењем Милорада Ђоковића

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује кампању застрашивања нашег народа на Косову и Метохији, која је настављена данашњим хапшењем Милорада Ђоковића, из Витомирице, повратника, који ради у Гораждевцу на пословима матичара.

Ђоковић је лишен слободе данас око подне, у Пећи, под сумњом да је извршио ратни злочин и одређено му је полицијско задржавање од 48 сати. Канцеларија за Косово и Метохију је, као што то увек чини у оваквим случајевима, приведеном Милораду Ђоковићу обезбедила адвоката и сву потребну, бесплатну правну подршку.

Канцеларија за Косово и Метохију ће, такође, изразити најоштрији протест међународним мисијама и организацијама у покрајини, уз упозорње да су оптужнице за наводне ратне злочине годинама инструмент којим се врши опструкција повратка расељених Срба, а узурпаторима српске имовине пружа отворена институционална подршка.

О овом случају, будући да је реч о разрађеном моделу за угружавање личних и колективних права Срба на КиМ, у Бриселу ће бити информисани и највиши представници ЕУ, чија је мисија одговорна за успостављање владавине права у покрајини.

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …