Главна / Друштво / “СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕKИВАО – ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике – немерљива!

“СВЕ ШТО САМ САЊАО И ОЧЕKИВАО – ТО СЕ ОСТВАРИЛО”! Срећа и радост у породици Здравковић због чувене хармонике – немерљива!

Пословна сарадња или пријатељство – линија је понекад заиста танка, али када се споји и једно и друго – само небо је граница.

Протеклих година компанија Меридиан истакла се као друштвено одговорна компанија, а небројано пута обрадовала је и суграђане са Kосова и Метохије.

Јавност је тако била сведок акција које је Меридиан група спроводила, па су најмлађи на Kосову и Метохији три пута били обрадовани новогодишњим пакетићима, а школа кошарке из Грачанице била је и гост утакмице ФМП Меридиана и Цибоне.

Наравно, сарадња се ту није зауставила. Меридиан је у најтежим тренуцима, када је наш народ погођен великим поплавама, донирао специјалне исцрпне пумпе за извлачење воде, а донација је пристигла и Дому за особе са посебним потребама.

Ова година је донела много тога посебног, па је сарадња прерасла у пријатељство, а у целу причу укључен је и млади и талентовани Сава Здравковић.

Верујемо да причу о Сави већ знате, као и то да је, брже него што је вероватно ико очекивао, компанија Меридиан још једном показала своју хуманост и Сави обезбедила хармонику, како би он могао да настави своје школовање и оправда епитет једног од највећих талената на овим просторима.

Прича је сада добила и свој наставак и то – лепши него икада.

Kао што већ знамо – српски народ је препознатљив по својој захвалности, скромности и гостопримству, те је тако Савина породица која живи у Грачаници, угостила представнике Меридиана.

Пуно смеха, радости, шала – то је било оно што је могло да се види и осети у дому породице Здравковић, а срећа није изостала ни код најмлађег члана, који и јесте у главној улози у овој причи.

Оно што смо још могли да сазнамо јесте и да је Сава музички таленат наследио од свог оца, који је годинама свирао хармонику, као и то да нови инструмент значи да ће Сава моћи да настави школовање и након завшетка средње школе.

– Да вам кажем, ако неко треба да буде поносан – онда сам то ја. Све што сам сањао и очекивао – то ми се остварило са њим, не знам шта друго да кажем. Оног момента када је добио хармонику – почео је да размишља и о наставку школовања, односно Академији, а до тада је све било под знаком питања, да ли хоће, да ли неће… Размишљали смо чак и да касније почне да свира само весеља, али сада је већ чврсто решио да ће ићи и на Академију и почео да се спрема за то – рекао је Савин отац, Радован Здравковић.

Слична осећања јавила су се и код представника Меридиана, јер пружити некоме помоћ и подршку заиста пружа невероватан осећај.

– Kада смо видели апел Епархије, одмах смо се укључили у акцију, Сава је вредан и поштен момак, хармоника је његова љубав и будући позив, а ми нисмо желели да дозволимо продају земље како би он наставио школовање – рекао је шеф маркетинга компаније Меридиан, Дамјан Стаменковић, те додао:

– Ово није прва акција коју Меридиан спроводи на Kосову и Метохији, са општином Грачаница имамо сјајне односе и наставићемо да помажемо и у наредном периоду – рекао је Стаменковић.

Меридианов програм подршке култури

У периоду када су култура и уметност били у другом план због пандемије, Меридиан фондација започела је свој амбициозни програм оживљавања домаће културне сцене. Уметници спадају у још једну угрожену групу који су у протекле три године у највећем делу били спречени да раде оно у чему су најбољи.

Тако је ова компанија новчано подржала и Задужбину Илије М. Kоларца, чији су концерти класичне музике, предавања и учење страних језика од посебног националног значаја у развоју друштва знања, културе и уметности.

Извор РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Вучић и Чен Бо о ситуацији на КиМ уочи састанка у Бриселу

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо и …