Главна / Вести / Косово и Метохија / Заједница српских општина се мора што пре формирати, то је обавеза Приштине

Заједница српских општина се мора што пре формирати, то је обавеза Приштине

Успостављање Заједнице српских општина је најважнија и кључна ствар за косовске Србе, како би се, све оно је што је њеним формирањем договорено, реализовало. Једино се на тај начин положај Срба на Косову може побољшати.

То су поручили данас министар за заједнице и повратак и председник Српске листе Горан Ракић и градоначелници општина са Севера Косова, Милан Радојевић, Зоран Тодић, Срђан Вуловић и Драгиша Миловић на састанку са Специјалним изаслаником Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком.

 

”Сва отворена питања између Срба и Албанаца морају се решавати дијалогом у Бриселу али и да се све договорено спроведе онако како је предвиђено споразумом Београда и Приштине, јер једино тако можемо да решавамо проблеме који стоје на путу бољег живота. Сви једнострани потези ће довести до дестабилизације ситуације на терену и довести у питање и остале споразуме који су договорени. Одувек смо били конструктиван партер у трасирању пута за бољу будућност, то исто очекујемо и од својих комшија са којима требамо да градимо заједнички суживот”, истакли су данас министар Ракић и градоначелници.

Током сусрета министра Ракића и градоначелника са Специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине разговарано је и о осталим актуелним проблемима који отежавају живот Срба на овим просторима, а речено је и да би боља економска ситуација могла да утиче на кључна питања када је у питању бољи положај.

Такође је речено да инциденти који се дешавају у повратничким срединама морају одмах престати због тога што процес повратка стоји у месту, и то је веома лоше.

Састанку данас, присуствовала је и заменица градоначелника Општине Северна Митровица, Адријана Хоџић.

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …