Главна / Култура / Oдржана промоција зборника „Необично Плаво“

Oдржана промоција зборника „Необично Плаво“

DSCN0639neobicno plavoУ оквиру обележавања „Светосавске недеље“,  која се традиционално обележава 22. годину за редом, у просторијама Грађевинско саобраћајне школе у Грачанци одржана је промоција зборника  „Необично Плаво.“

Поред ученика чије су песме заступљене у зборнику, промоцији су присуствовали  књижевник Ратко Поповић, саветник министарства просвете Душан Максимовић, млади  песник Жарко Миленковић и песникиња Радмила Тодић Вулићевић.

Књижевник Ратко Поповић је говорио о зборнику „Необично Плаво“ .

Он је истакао да „Необично Плаво излази од 1996. године, а претходио му је зборник  „Прво Перје“ који се први пут појавио 1992. године и то је први зборник на нашим просторима, а сасвим сигурно и у Србији. Од 1992. године у зборнику се објављују  ученички радови Приштинских школа. Четири године касније, настала је потреба за ангажовањем  средњошколаца и тада настаје зборник „Необично Плаво“. Ово је двадесет и прво издање зборника „Прво Перје“ и седамнаесто зборника „Необично Плаво“.

Најбољи радови ученика, који се налазе у овим часописима, биће као и сваке године до сада награђени.

Песникиња Радмила Тодић Вуличевић поручила је младим ученицима да никада не занемарују своје стихове и љубав према поезији.

Ученик треће године ове шкиоле Жарко Мартиноић истакао је да га највише инспиришу теме везане за Косово и да ће из љубави према Косову наставити да пише.

Милан Јанићијевић чији се радови већ трећу годину за редом промовишу у зборнику „Необично Плаво“ рекао је, да је то додатни подстрек за даље стварање.

Око 11 часова представљен је зборник „Необично Плаво“ ученичких радова основних школа.

Централна прослава Светог Саве одржаће се у Дому културе у Грачаници.

 

Check Also

“Улога моје породице у светској револуцији” вечерас премијерно у Грачаници

Премијера представе “Улога моје породице у светској револуцији” по тексту Боре Ћосића, а у режији …