Главна / Друштво / Удружење пословних жена “Авенија” представило резултате пројекта “Жене то могу”

Удружење пословних жена “Авенија” представило резултате пројекта “Жене то могу”

Представнице Удружења пословних жена “Авенија” у Лапљем Селу представиле су резултате пројекта ефикасне производње рукотворина “Жене то могу” који је у протеклих 6 месеци реализован уз подршку Мисије УНДП на Kосову и Kанцеларије ЕУ у Приштини.

Превасходни циљ пројекта “Жене то могу” је да женским удружењима и организацијама омогући да њихови производи лакше пронађу своје место на тржишту, а самим тим допринесу побољшању услова живота у срединама у којима оне раде и стварају. У овом пројекту су учествовале 32 учеснице из српске заједнице, затим ромске, горанске и бошњачке.

– Неке од учесница биле су на обуци за побољшање квалитета производа, док су неке биле на обуци за дигитални маркетинг. Све учеснице изразиле су интересовање да употпуне своје знање – каже председница Удружења “Авенија” Гордана Ђорић.

– Нама овај пројекат много значи. Овим путем можемо да покажемо своје умеће и своје знање. Ово је прилика да заинересујемо наше купце, како би се наши производи лакше продали. Ипак, најбитније је дружење и међуљудски односи – каже Данијела Симоновић из Батуса.

– Оно што је такође веома важно јесте и дигитално пласирање производа, односно израда дигиталног каталога који ће бити тако распрострањен да би што више људи могло да види производе и да лакше дође до њих – каже Радмила Миљковић.

Овај пројекат је део финансијског гранта “Културно наслеђе као покретач дијалога међу заједницама” који спроводе Мисија УНДП на Kосову и Kанцеларија ЕУ у Приштини.

Check Also

Старовић: Немам велика очекивања од састанка у Бриселу, тешко ће доћи до промене понашања Куртија

Бојим се да ће тешко доћи до промене обрасца понашања који је Аљбин Курти успоставио …