Главна / Вести / Косово и Метохија / Дајана Пауновић: Данас додела Златног ордена “Св. Мајке Анастасије”

Дајана Пауновић: Данас додела Златног ордена “Св. Мајке Анастасије”

Фондација “Дајана Пауновић” данас додељује Златни орден “Св. Мајке Анастасије”, признање за мајке у Србији које су свој живот посветиле деци и њиховом одгоју.

Говорећи за Радио Косовску Митровицу, оснивач ове Фондације, Дајана Пауновић је истакла да је у питању ордан који ће бити додељен мајкама које су родиле троје и више деце и самим тим богоугодним делом дале несебичан допринос опстанку наше нације с обзиром да су нам демографски подаци кад је Србија у питању заиста поражавајући.

“Имамо свесрдну подршку наше свете цркве, Српске православне цркве,  имамо подршку државе и председника Александра Вучића, тако да уз невладин сектор, владине институције и СПЦ , мислим да чинимо једну лепу синергији и радимо нешто добро како бисмо осветлили наше друштво, које чини ми се опет размишља негде површно. Све се свело на некој једнократно и лично задовољство, морамо да помиримо некако тај савремени и традиционалан начин живота. Мислим да је ово једно лепо признање и да ћемо успети у нашој намери да имамо исти циљ који треба да када је уопште, генерално наша држава у питању надилази све поделе, било да су оне политичке и економске или било које друге” истиче Дајана.

“Надам се да је ово само почетак и да ће ово признање од данас, на дан свете мајке Анастасије, која је  иначе мајка Светог Саве, тако да није ни случајно што ће се овај догађај одиграти у крипти Храма Светог Саве, и бити традиционално признање од националног значаја на понос свих нас”.

Орден”Св. Мајке Анастасије” данас ће примити шест жена које су квалификоване од стране СПЦ, а медју њима је и мајка 11-торо деце из Косовске Митровице. Први орден иде у руке мајци која има 15 деце и то је жена из Београда, други ордан иде у руке мајке из Косовске Митровице са једанаесторо деце и мислим да тиме шаљемо такође једну јаку и снажну поруку да су Србија и Косово и Метохија неодвојиви део, и да уједињени можемо све, наводи Дајана Поповић.

Свечана додела признања заказана је за 18,00 часова.

Извор: Радио Митровица север; Фото: Радио Митровица север

Check Also

Петар Петковић: Гнусне поруке лице су власти у Приштини и њихова мрља

Увредљиви графити са псовкама на албанском језику исписани су ноћас на зиду куће Станоја Димитријевића, …