Главна / Актуелно / Вучић у посети Моравичком округу, састанци са председницима шест општина

Вучић у посети Моравичком округу, састанци са председницима шест општина

Председник Србије Александар Вучић у посети је Моравичком округу, где ће одржати састанак са председницима општина Ивањица, Сјеница, Рашка, Ариље, Косјерић и Пожега.

Посетом породичне фирме за производњу садница, откуп и прераду јагодичастог воћа “Флорива” код Ивањице, председник Србије Александар Вучић започео је посету Моравичком округу.

Председника Вучића су дочекали власници фирме и запослени, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић, председник општине Ивањица Момчило Митровић, председник Асоцијације малинара Србије Добривоје Радовић…

Власник фирме “Флорива” Зоран Радовановић рекао је за Тањуг да су се још од Другог светског рата његови бака и дека, и са очеве и са мајчине стране, бавили производњом поврћа, а након тога цвећа, па је било логично да се традиција настави.

“Брат и ја смо наставили, а од 2009. године смо то променили и покренули производњу јагодичастог воћа, док смо од 2018. године почели да производимо ракију и друга пића”, рекао је Радовановић.

Навео је да је он трећа генерација која се бави пољопривредном производњом и изразио наду да ће то даље наставити његова и деца његовог брата.

Како је рекао, примарна делатност фирме је производња садница јагодичастог воћа, секундарна делатност производња ракија, ликера, воћних вина и сокова, а како каже, имају и неке терцијалне делатности као што је производња бадњака, васкршњи програм…

“Ми смо фирма која се бави разноврсном производњом. Дугогодишња традиција и наш рад, труд и залагањање нас је довело до тога да сада имамо око 20 радника стално запослених. Бавимо се озбиљно производњом и оно што је за нас императив је да све радимо из срца и душе”, рекао је Радовановић.

“Уложићемо у обнову путева Ивањице, Ариља, Пожеге и Косјерића”

Председник Александар Вучић најавио је да ће држава уложити значајан новац у обнову локалних и регионалних путева на територији општина Ивањица, Ариље, Пожега и Косјерић.

“Колико видим, путеви су вам све”, рекао је Вучић током обиласка породичне фирме за производњу садница, откуп и прераду јагодичастог воћа “Флорива” у селу Радаљево код Ивањице.

Вучић је додао да је његов посао да разговара са свим грађанима и да ни не зна, када му неко прилази на улици, за кога је тај политички опредељен.

“Даћемо значајне паре, највеће паре до сад за Ивањицу, али морамо да видимо и за Ариље, Пожегу и Косјерић, за све читири опшитне, да поправимо локалне и регионалне путеве”, рекао је Вучић.

Председник је најавио да ће данас обићи и Голију која је туристички све интересантнија, како би видео да ли држава може ту нешто да помогне и уложи.

Вучић је подсетио да ће кроз Ивањицу проћи аутопут ка Црној Гори и додао да је деоница Ивањица – Сјеница најтежа деоница, тежа од деонице Дуга Пољана – Бољаре на граници са Црном Гором.

“Сада се мучимо са градњом тунела Муњино брдо (на деоници Прељина – Пожега), због компликоване геодезија у тунелу”, навео је Вучић.

Председник Асоцијације производаца малина и купина у Србији Добривоје Радовић Вучићу је уручио захвалницу у име малинара зато што је, како је рекао, држава испунила све што је обећала малинарима.

Радовић је казао да је Ивањица добила 250 трактора са механизацијом, минерално ђубриво и друго.

Председник је узвратио да зна да посао са малинама није лак, и да малинари никад нису задовољни ценом, али да је она сада таква да би било срамота рећи да није добра цена малине.

Признао је да када је био млађи, никако није волео да једе малине, али да их је са годинама заволео, те да би сада “само њих јео”.

“Што би рекли, свако је у младости био левичар, а после је постао мало паметнији”, нашалио се Вучић.

Наводећи да први пут долази у посету Ивањици као председник, Вучић је у разговору са мештанима обећао је да ће држава помоћи изградњу неколико локалних путева који су важни за мештане у том крају.

Након посете фирме “Флорива”, председник ће у Ивањици одржати састанак са председницима те и општина Сјеница, Рашка, Ариље, Косјерић и Пожега.

Потом ће посетити домаћинство Вукашина Богдановића у селу Куманица након чега одлази на Голију, где ће бити одржана презентација пројекта развоја туризма на тој планини.

Извор: Т а н ј у г, РТС

Check Also

Вучић: Више од свега нам недостаје мир; Патријарх: Да се језик оружја заустави

Председник Србије Александар Вучић угостио је патријарха српског Порфирија и епископе Српске православне цркве, који …