Главна / Вести / Косово и Метохија / Директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу данас није дозвољена посета Косову и Метохији

Директору Канцеларије за КиМ Петру Петковићу данас није дозвољена посета Косову и Метохији

Директору Канцеларије за Косово и Метохију др Петру Петковићу данас није дозвољен прелаз на административном прелазу Кончуљ. Птековић је данас у Горњем Кусцу требало да присуствује отварању трга, а након тога да посети  и Звечан и лепосавић.

– И на празник Петровдан, Курти наставља да се иживљава и гази све споразуме, поготово споразум о званичним посетама. Ја се налазим на прелазу Кончуљ, где ми је седми пут заредом забрањен улазак на простор Косова и Метохије. Ја сам своју посету уредно и на време најавио, међутим Приштина ми забрањује улазак на простор Косова и Метохије. Требао сам данас да посетим Горње Кусце где ме је чекао наш народ да заједно прославимо Петровдан и отворимо велелепни трг који је изградила Канцеларија за Косово и Метохију, а након тога да одем и у Звечан и у Лепосавић да се сретнем са нашим људима, да са њима разговарам о свим проблемима, да видимо на који начин можемо да решавамо све њихове проблеме, да посетим неколико социјално угрожених породица. Ако се овако Курти односи према главном преговарачу у дијалогу, ако се мени мимо свих споразума и договора забрањује улазак на простор Косова и Метохије, јасно вам је како се онда тек Приштина односи према српском народу на Косову и Метохији који сваки дан испашта због терора Аљбина Куртија. Ја сам о кршењу овог споразума и понашању Аљбина Куртија одмах обавестио господина Лајчака, представнике Европске уније, САД и Квинте. Они су ми одговорили да је ово јасно кршењеспоразума, али и да се ради о некаквим техничким грешкама, због чега ја данас нисам могао да уђем на простор Косова и Метохије – каже директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петковић наглашава да је чудно да се о техничким грешкама увек ради када су у питању Срби и представници Београда. Директор Канцеларије за КиМ нагласио је да је послао нову најаву и да ће сутра у исто време поново бити на прелазу Кончуљ како би се уверио да ли је реч о техничкој грешци или је реч о самовољи Аљбина Куртија који жели на све начине да погази споразуме Београд – Приштина.

Check Also

Петковић: Наставља се Куртијев терор над Србима, његови специјалци упали у Косовску Митровицу

Наставља се Куртијев терор над Србима, његови специјалци упали су малопре и у просторије ОИК …