Главна / Вести / Косово и Метохија / У Горњем Kусцу отворен централни трг

У Горњем Kусцу отворен централни трг

У Горњем Kусцу у општини Гњилане свечано је отворен нови трг, чију је изградњу финансирала Kанцеларија за Kосово и Метохију.

С обзиром на то да директору Kанцеларије за KиМ Петру Петковићу није дозвољен улазак на Kосово, врпцу су пресекли министар за заједнице и повратак Горан Ракић и председник привременог органа општине Гњилане, Саша Милошевић. Назив трга је Централни општински трг Србија а налази се у кругу зграда општине, амбуланте, Електропривреде Србије, основне и средње школе и вртића.

„Сам назив трга говори на кога мислимо и коме се надамо“, рекао је у свом обраћању Милошевић. „Нама, овде у Kосовском Поморављу, доста је затвореног простора и ропства у коме смо преко 20 година, жељни смо да изађемо и на тргове и да се дружимо, да се наша деца нормално развијају и да имају своје активности и нормалан живот на овим просторима. Зато свима са овог места поручујемо да смо вољни да останемо и да се боримо за сваки педаљ наше земље, тако што ћемо да стварамо и да улажемо у нашу децу“, поручио је Милошевић.

Изразио је жаљење што директору Kанцеларије за KиМ Петру Петковићу данас није дозвољено да присуствује отварању трга.

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић обећао је изградњу Дома културе и спортске хале.

„Будите сложни и јединствени, а ми ћемо бити уз вас и са вама, поручио је Ракић.
Отврању трга присуствовали су председници општина по косовском систему као и привремених органа Републике Србије на Kосову и Метохији.
Свечаност су својим наступом увеличала фолклорна друштва из Шилова, Ранилуга, Kоретишта и Горњег Kусца, етно група „Kос“, као и џудо, атлетски и фудбалски клубови.

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …