Главна / Култура / Представа “Женске историје” на позорници Дома културе Грачаница

Представа “Женске историје” на позорници Дома културе Грачаница

У Дому културе „Грачаница“  у понедељак ће бити изведена представаи Ромског театра „Неџип Менекше“ из Призрена, „Женске историје“.

Представа „Женске историје“ настала по мотивима истинитих догађаја је причао о злостављаним женама о којима читамо у новинским вестима, црним хроникама, али о којима никада нисмо размишљали и које нажалост узимамо здраво за готово. Режију потписује Тансу Керван.

„Нажалост, све приче жена убачене у игру су преузете из стварног живота. Оно што се говори у овој представи је тужна прича о женама, о којима читамо у новинским вестима у црним хроникама, али о којима никада нисмо размишљали и које нажалост узимамо здраво за готово. Сусрет као поезија… Полусан, пола стварности…. Некада као трагична игра а некада смешна за жене … Баш као живот. Мало туге, мало смеха… Жене које нису говориле док су биле живе… Шта би рекле када би могле да проговоре као мртве“ – рекао је редитељ Тансу Керван.

Играју: Гинеш Вешал, Мелиса Менекше, Ебру Цано, Назар Менекше, Сонита Бериша, Јунејт Кало, Семир Ћулањи, Бењамин Менекше

Представа у Грачаници ће бити одиграна у понедељак 18. јула 2022. године од 19 часова у Великој сали Дома културе „Грачаница“

Check Also

“Путујући биоскоп” у местима широм Косова и Метохије

Дом културе ,”Грачаница” организује “Путујући биоскоп” у местима широм Косова и Метохије, најавили су данас …