Главна / Спорт / Доделом диплома завршена Школа пливања и ватерпола у Грачаници

Доделом диплома завршена Школа пливања и ватерпола у Грачаници

Школа ватерпола и пливања, која је била организована на базену Хацијенда у Грачаници свечано је затворена доделом диплома полазницима и захвалница заслужним институцијама. Деца млађег и старијег узраста имала су прилике да у претходних седам дана науче технике пливања од ватерполисте Николе Рађена, који је, као и прошле године, водио ову школу, као и од осталих чланова Академије талената. На самом затварању истакнуто је да је циљ остварен, а да ће школа наставити са радом и следећег лета.

– Наш циљ је да децу научимо да пливају и да се ослободе страха у води. У пливању смо радили корекцију стила, а у ватерполу смо припремили основне ствари одржавања, примања лопте, да би могла да се одигра и утакмица – каже за РТВ Грачаница ватерполиста Никола Рађен.

У организацији школе пливања били су и Косовски управни округ и привремени орган града Приштине. Начелник Косовског управног округа Срђан Поповић истиче да ова школа представља за нашу децу веома значајан пројекат у смислу забаве, дружења и спортске едукације.

– Драго ми је да смо успели да организујемо овај камп и ове године. Посебно ми је драго то што је Канцеларија за Косово и Метохију препознала овај догађај као нешто што је добро за централно Косово, односно за децу која живе на простору Косова и Метохије – каже начелник Косовског округа Срђан Поповић.

Канцеларија за Косово и Метохију, која је и покровитељ овогодишње школе пливања, препознала је овај подухват као веома важан за децу са централног Космета, а затварању је присуствовао и помоћник директора Канцеларије Иван Вујић.

– Око стотину деце је у претходних пар дана прошло кроз Школу пливања и ватерпола, овде у Грачаници. Оно што је нама најбитније и највећи наш успех, јесте срећа и задовољство ове деце и због тога ће овај камп постати традиција. Ми искрено верујемо да ће неко од ове деце у будућности појачати нашу српску ватерполо репрезентацију – нагласио је Иван Вујић.

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић пружила је подршку оваквом виду рада са децом наглашавајући да је бављење спортом веома значајно за наше малишане.

– Јако сам срећна што сам имала прилику да угостим људе из Академије талената и ватерполисту Николу Рађена, који су нашој деци омогућили једну овако добру манифестацију и очекујем да ће то у наредном периоду бити и спортска традиција Грачанице. Овај догађај је јако важан и није то само спортска прича, већ је то и унапређење спортске и здравствене културе наше деце – рекла је Љиљана Шубарић.

На завршној манифестацији додељене су и захвалнице институцијама које су допринеле да се оваква манифестација спорта спроведе у дело, као и медијском покровитељу манифестације Радио Телевизији Грачаница. Након програма затварања одиграна је и пријатељска ватерполо утакмица.

Check Also

Кореодрама “700” ансамбла Венац одушевила публику у Грачаници

На великој сцени Дома културе у Грачаници изведена је косовско-метохијска премијера кореодраме “700” ансамбла “Венац”. …