Главна / Вести / Косово и Метохија / У Горњој Гуштерици уређене јавне површине и саниран спортски терен

У Горњој Гуштерици уређене јавне површине и саниран спортски терен

Уочи предстојећег празника Св. Недеље (24. јул), црквено-сеоског сабора у Горњој Гуштерици, захваљујући ЈКП „Екологија“ уређене зелене површине и од смећа очишћено речно корито у центру села. Очишћени су тротоари и покошено сеоско гробље и саниран спортски терен, објављено је на сајту Општине Грачаница.

„Ово је доказ да локална самоуправа брине о свим местима подједнако и да својим грађанима жели да обезбеди услове за живот какве заслужују“, каже председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

Одељење јавне службе општине Грачаница уредило је паркове, саниране су и офарбане клупе, постављена је и офарбана заштитна ограда на пешачком мосту и офарбана метална ограда на друмском мосту. Замењене су сијалице на расвети у парковима и засађено цвеће у жардињерама.

Одељење за омладину и спорт, уз подршку ЈКП „Екологија“, обновило је спортски терен. Набављене су и постављене нове кошаркашке табле и обручи. У оквиру радова, обављено је фарбање линија на спортском терену за одбојку, мали фудбал и кошарку. Постављене су нове мреже на головима и санирана заштитна ограда. Замењене су и сијалице на рефлекторима.

„На овај начин желимо да и најмлађима обезбедимо услове за бављење спортом. Верујем да ће обављени радови посебно значити деци, која ће за време летњег распуста користити овај терен за дружење, игру и забаву, где ће имати потпуно безбедан простор за окупљање“, казао је директор Одељења за омладину и спорт Душан Цвејић.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …