Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Ране и након 23 године од страдања жетелаца отворене

Ракић: Ране и након 23 године од страдања жетелаца отворене

Ране и након 23 године од злочина над четрнаесторо невино страдалих жетелаца у Старом Грацку остају отворене. Нада да ће починиоци икада бити кажњени јењава али наша борба за истином никада неће престати јер је истина о злочину једино што може да ублажи превелику бол породица невино страдалих жетелаца.

Они који имена починиоца овог монструозног злочина треба да обелодане и да исте казне немо ћуте свих ових година у нади да ћемо злочине над Србима заборавити, а ми им поручујемо да наше страдале сународнике, комшије, нашу страдалу децу никад не смемо и нећемо заборавити.

Данас се вапај за истином чује свуда тамо где Срба има јер Старо Грацко, једно од најстрадалнијих места на Косову и Милован Јовановић, Јовица и Раде Живић, Андрија Одаловић, Слободан, Милета, Новица и Момир Јанићијевић, Станимир и Бошко Ђекић, Саша и Љубиша Цвејић, Никола Стојановић и Миодраг Тепшић то заслужују.

Што више време пролази наш глас за истином и правдом биће све јачи и јачи, јер је изрицање најстрожије казна за починиоце најмање могуће што једно друштво где се злочин догодио може да уради.

 

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …