Главна / Друштво / У Горњој Гуштерици обележенa црквена и сеоска слава

У Горњој Гуштерици обележенa црквена и сеоска слава

У присуству великог броја мештана у цркви Свете Недеље у Горњој Гуштерици светом литургијом и резањем колача обележена је црквена и сеоска слава.

Овдашњи парох Зоран Филиповић у беседи након литургије говорио је о значају данашњег празника и о очувању наше вере.

„Нека је благословен данашњи празник и ово свето место на коме смо се сабрали.Нека Господ молитвама Свете Недеље и светих угодника Божијих и нама дарује снаге и моћи да имамо непоколебљиву и неупрљану веру. Да своју веру чувамо до свог последњег даха и да живимо по њој јер само тако Господ ће нас препознати као своје верне слуге и примити у своје Царство небеско. Нека нас све Света недеља чува у вери и данима тешких искушења“, казао је у беседи након литургије парох Зоран Филиповић и захвалио дародавцима и свима онима који су до сада помогли овдашњој цркви.

Литургији је присуствовала и председница општине Грачаница Љиљана Шубарић, која је мештанима честитала празник и пожелела им да га прославе у благостању.

„Данас смо се окупили у Горњој Гуштерици у храму Свете Недеље да јој се поклонимо и помолимо за здравље, мир и слободу. Свим мештанима честитам овај велики празник и желим да га проведу ове и сваке наредне године у здрављу, весељу и благостању“, истакла је Шубарић.

Овогодишњи домаћин славе био је Дејан Петковић, који је, за РТВ Грачаница, истакао да је са својом породицом у црквеној порти припремио све што је неопходно за обележавање славе. Он је део колача предао Горану Васићу, који ће наредне године бити домаћин.

Обележавање празника у Горњој Гуштерици биће настављено у поподневним часовима, када ће бити одржан турнир у малом фудбалу и културно-уметнички програм.

Организатори обележавања црквене и сеоске славе су Општина Грачаница и Туристичка организација Грачанице.

Check Also

Шубарић позвала на већу друштвену одговорност према особама са посебним потребама

Председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић поручила је данас на Међународни дан особа са инвалидитетом …