Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ осуђује онемогућавање Вулина да посети Штрпце

Канцеларија за КиМ осуђује онемогућавање Вулина да посети Штрпце

kancelarijaКанцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује данашње онемогућавање министра Александра Вулина да посети Штрпце и да на Брезовици пусти у рад жичару и отвори скијалиште које није радило две године. Како је наведено у саопштењу достављеном нашој редакцији, обавештењем  ЕЛЕКСА да министар Вулин није добио дозволу да данас оде на Косово и Метохију, наставља се “политика забрањених градова”, јер, како другачије назвати праксу по којој постоје места на Косову и Метохији где Срби и представници државе Србије не могу да дођу.

Подсећамо да је ово пети пут како је министру Александру Вулину забрањен долазак у Штрпци, где је у току кампање за локалне изборе био онемегућен и долазак премијера Ивице Дачића.

Како између осталог и недавни линч српских верника на Бадње вече у Ђаковици није био осуђен и кажњен, Приштина се осећа охрабреном да настави са грубим кршењем договра и да једностраним актима отежа спровођење постојећих споразума и онемогући постизање нових.

Канцеларија за Косово и Метохију захтева од међународне заједнице да користи своја овлашћења и обезбеди постојање свих постигнутих договора.

Најновија забрана, као и линч Ђаковчана јасна су порука шта би се десило на територији целе Покрајине уколико би међународна заједница умањила своје присуство на Косову и Метојији.

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …