Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Приштина је главни фактор нестабилности

Дачић: Приштина је главни фактор нестабилности

Председник Народне Скупштине и лидер СПС Ивица Дачић изјавио је да се Приштина не придржава ничег договореног и да је главни фактор нестабилности.

Он је за ТВ Прва рекао да Приштина чим нешто потпише тражи разлог да то не спроводи и да су увек налазили разлоге у политичкој нестабилности.

“Курти се прави да Брисселски и Вашингтонски споразуми не постоје. Проблем је што се они не придржавају ничега што смо договорили. Јасно се види, за оне који нису глувонеми и слепи, ко је главни фактор нестабилности у дијалогу а то је Приштина”, рекао је он и додао да косовске власти својим активностима покушавају да свале кривицу на Београд за неспровођење споразума.

Београд жели да се спроведе споразум и да се сачува мир, рекао је Дачић.

Дачић је казао и да Приштина покушава да фалсификује историју.

“Они који немају историју присвајају туђу па говоре да су Дечани албански. То је толико смешно. Жао ми је што не користимо довољно турске архиве, они су вршили попис становништва за време своје владавине од почетка 15 до почетка 20. века и тачно се види колико је било албанских, а колико правсославних породица на КиМ. Сада имате фалсификовање историје. Они који немају историју фалсификују је”, рекао је Дачић.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …