Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин: Избори не могу отежати дијалог са Приштином

Вулин: Избори не могу отежати дијалог са Приштином

Ministar Aleksandar VulinМинистар задужен за Косово и Метохију Александар Вулин поручио је, уочи одласка у Брисел, да ванредни парламентарни избори у Србији не могу отежати дијалог са Приштином и додао да ће Срби на Косову као и до сада гласати на тим изборима.

“Ова влада је спровела седам споразума које је потписала претходна и свака следећа влада ће спроводити бриселски споразум који је потписала ова. Са наше стране неће бити никаквог проблема”, рекао је Вулин.

Вулин је, међутим, указао да је чињеница да избори у јуну или септембру очекују и Приштину, која се понаша као да су избори већ сутра, па са њихове стране има доста затезања, оклевања и страха пред њиховим бирачким телом.

“Зато посматрају бриселски споразум као нешто што се окренуло против онога што су они веровали да ће бити – са те стране може да буде проблема, а што се тиче Владе Србије – ми смо озбиљна држава и наравно да оно што потпишу ове влада спроводиће следећа”, нагласио је Вулин.

На питање да ли ће Срби на Косову и Метохији гласати на ванредним парламентарним изборима 16. марта Вулин је рекао да хоће као и до сада.

“Као и до сада Срби ће гласати на тим изборима, једна од првих тачака о којима смо разговарали када је почело све ово било је право Срба да гласају за председника Србије и парламент”, рекао је Вулин.

Не очекује да ванредни парламентарни избори на било који начин успоре формирање Заједнице српских општина.

“Формирање те заједнице можда ће сачекати да се заврше избори у Косовској Митровици, мада ни то не мора да чека”, рекао је Вулин, који је додао да очекује да ће га одборници са листе “Српска” у Митровици данас или сутра упознати са кандидатом за градоначелника.

Будући да ће и ЗСО бити тема даљег дијалога са Приштином, Вулин је рекао да је Упраљачки тим који је настао одлуком Брисела на предлог четири општине на северу Косова приводи крају предлог статута.

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …