Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Док се Србима на КиМ брани чак и да носе мајице са порукама „Нема предаје“, дотле Албанци у покрајини дивљају са заставама терористичке УЧК

Канцеларија за КиМ: Док се Србима на КиМ брани чак и да носе мајице са порукама „Нема предаје“, дотле Албанци у покрајини дивљају са заставама терористичке УЧК

Група Албанаца изазвала је данас опасну провокацију тако што су се око 15 часова провозали кроз мешовито српско насеље Врбовац у општини Витина машући заставама терористичке УЧК, уз звуке сирена.

До овог новог етнички мотивисаног инцидента долази у дану када је Аљбин Курти покушао да спроведе у дело своје противправне и једностране потезе којима је директно ударио на Србе на Косову и Метохији.

Нажалост, догађа се оно на шта Канцеларија за Косово и Метохију свакодневно упозорава, а то је да неодговорни и једнострани антрисрпски потези и реторика Аљбина Куртија директно генеришу нападе на Србе који живе јужно од Ибра.

Томе у прилог сведочи и данашњи инцидент у Врбовцу који има за циљ да заплаши, онеспокоји Србе у овој мешовитој средини, али представља и опасну претњу преосталом живљу.

Док се Србима на Косову и Метохији брани чак и да носе мајице са порукама „Нема предаје“, дотле Албанци у покрајини дивљају са заставама терористичке УЧК и за то нико не сноси санкције.

Извор : РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Борељ: Нови текст предлога прослеђен Београду и Приштини

Високи представник за спољну и безбедносну политику ЕУ Жозеп Борељ поручио је да је последња …