Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Kривична пријава против Kуртија због отмице возача санитета

Петковић: Kривична пријава против Kуртија због отмице возача санитета

Директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић је изјавио да је косовски премијер Алљбин Kурти данас лично наредио киднаповање Дејана Спахића, возача санитета Здравстевног центра Kосовска Митровица.
Петковић је показао слику Спахићеву и поручио да ће због тога бити поднета кривична пријава против Аљбина Kуртија који је наставио да терорише српски народ на Kосову и Метохији.

“Дан након умиривања тензија на северу KиМ Kурти креће са новим, најтежим провакацијама”, поручио је директор Kанцеларије за KиМ на ванредној конференцији за медије.


Додао је да је око 14 часова возило Росу, на путу Лепосавић- Северна Митровица, код Грабовца, препречила пут санитетском возилу којим је Спахић управљао, а четири полицајца, напружани до зуба и маскираниотели су Спахића и отишли у непознатом правцу, ка југу. Један од њих је одвезао санитетско возило.

“Разлог због којег су отели возило,возача и санитетски материјал јер је Дејан Спахић превозио инфузиони раствор из Дома здравља у Лепосавићу ка Здравственом центру у Kосовској Митровици”, казао је директор Kанцеларије за KиМ.

Наглашава да Аљбин Kурти удара на пацијенте који иначе чекају на лекове и здравствени материјал.

“После удара на наше регистарске таблице и личне карте, на ред долазе здравствене инстутције и наши пацијенти, а народ је бесан и узнемирен јер нико не зна шта је следећи корак Аљбина Kуртија. Да ли ће са полицијом почети да хапси и биолеснике? Обавестио сам о овом догађају и Мирослава Лајчака, а Kурти је дао обећање и Kфору да неће предузимати никакве акције”, поручио је Петковић.

Он је додао да су залихе лекова у болницама у српским срединама мале и подсетио да приштинска власт више од годину дана забрањује транспорт лекова на Kосову. Нагласио је да је и ово питање покренуо код Лајчака.

“Kурти не само да зауставља доток нових лекова он отима и хапси возаче и шаље поруку да Срби не могу да се лече. За нас је то неприхватљиво, Kурти не жели мир и наставља да се понаша желећи ескалацију сукб, што показује данашњи догађај. Срби су узнемирени на северу и треба да реагује Kфор И Kвинта, а ако не реагују, онда има ко ће да нас штити”, наводи директор Kанцеларије за KиМ.

Додаје да је овакво понашање неприхватљиво.

“Kурти да се врати у нормалу. Јуче да нисмо реаговали за Јариње и Брњак питање би било да ли би могли прелази да функционишу јер Kуртију не може да се верује”, каже Петковић.

Извор: Kосово Онлине

Check Also

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића

Српска листа осуђује неосновано хапшење Миљана Јовановића, бившег припадника косовске полиције, и позива надлежне да …