Главна / Вести / Србија / Мојсиловић обишао припаднике ВС дуж административне линије са КиМ

Мојсиловић обишао припаднике ВС дуж административне линије са КиМ

Начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић обишао је данас припаднике Војске Србије који задатке извршавају дуж административне линије са Косовом и Метохијом у зони одговорности базе „Мрче“ и похвалио их што у сложеним условима у Копненој зони професионално реализују све задатке.

Генерал Мојсиловић је током обиласка сагледао организацију живота и рада у бази, изазове са којима се суочавају припадници снага безбедности Србије у овом делу земље и достигнуте способности јединице, саопштило је Министарство одбране.

Он се овом приликом лично уверио у одличну оспособљеност војника и старешина Друге бригаде копнене војске, у чијој је одговорности база „Мрче“, за реализацију задатака на контроли Копнене зоне безбедности и обезбеђењу административне линије са Косовом и Метохијом.

Начелник Генералштаба је на крају обиласка похвалио припаднике јединице, који у сложеним условима у Копненој зони безбедности професионално реализују све задатке и тако дају пун допринос јачању борбене готовости Војске Србије и стању безбедности у овом делу Републике Србије.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије током обиласка база у Копненој зони безбедности били су заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић и начелник Управе за логистику (Ј-4) генерал-мајор Срђан Петковић.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Канцеларија за КиМ: Упуцан Љубомир Мирић, стоти инцидент према Србима на KиМ од почетка године

Претходне ноћи у Лапљем Селу око упуцан је Србин Љубомир Мирић (55). Он је са …