Главна / Вести / Косово и Метохија / Две продавнице мешовите робе у Великој Хочи обијене су у току ноћи

Две продавнице мешовите робе у Великој Хочи обијене су у току ноћи

Две продавнице мешовите робе у Великој Хочи, Бојана Павловића и Душана Лукића обијене су у току ноћи и из њих су однети мешовита роба и новац.

 

Ове две продавнице нашле су се на мети пљачкаша и крајем јуна, али ни тада као ни сада Косовска полиција није адекватно реаговала нити су починиоци ухваћени.

 

Како су у продавницама инсталиране камере, власници продавница пљачку су приметили у време њеног извршења и о томе је правовремено обавештена полиција. Међутим, починиоци нису ухваћени, а након увиђаја, власници продавница нису добили копију записника.

 

Пљачком и обијањем продавница, њима се директно угрожава егзистенција и опстанак у Великој Хочи те овакви инциденти имају шире последице на живот српског народа у овој средини.

 

Некажњавање злочина уноси додатни немир и страх међу српски народ у покрајини, посебно у Метохији и шаље поруку да за њих нема мира ни правде.

 

Канцеларија за Косово и Метохију инсистира да се починиоци приведу правди, посебно с обзиром на чињеницу да постоје видео записи као доказ и нема оправдања да се овај злочин не расветли.

Петковић је навео и да  питање о несталима Приштина користи за политизацију и уцене иако је реч о теми која је дубоко хуманитарна. Београд је поступио по свим захтевима Приштине за претрагу локација за које постоје сумње да скривају тела несталих, док са друге стране постоји потпуно одсуство воље да се претраже свих 9 локација на Косову и Метохији.

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је рекао да је захтев и потреба Срба са Косова и Метохије да се што пре формира Заједница српских општина јер је то једини оквир који би Србима гарантовао колективна права и осигурао мир и стабилност на простору КиМ. Чињеница да Приштина одбија да формира ЗСО показује да их не занимају безбедност ни права Срба, већ сукоби и кризе.

 

Због тога Београд остаје чврсто опредељен за дијалог као једини оквир за решавање криза и проблема на терену и наредних месец дана нас очекује значајна дипломатска борба да сачувамо мир и и стабилност.

Извор: Канцеларија за КиМ

Check Also

Ученички парламент  ОШ „Свети Сава“ у Племетини организовао етно изложбу „Из наше куће“ 

Ученички парламент ОШ „Свети Сава“ из Племетине још једном једном је доказао истинитост народне пословице …