Главна / Некатегоризовано / Дом културе Грачаница у августу реализује пројекте “Филмско лето” и “Школа филмске магије”

Дом културе Грачаница у августу реализује пројекте “Филмско лето” и “Школа филмске магије”

И током летњих месеци Дом културе Грачаница реализује низ занимљивих програма прилагођених свим узрастима .У овом тренутку најактуелнија манифестација је “Филмско лето”,  а одмах након ње следи ” Школа филмске магије”,која ће се одржати под покровитељством Министарста за културу РС и Kанцеларије за KиМ.

Уредник филмског програма Дома културе Грачаница Бобан Јефтић каже да је “Филмско лето” нова културна манифестација, која се по први пут одржава, не само у Грачаници,  већ на нивоу целе покрајине.

“Манифестација подразумева пројекције филмова на отвореном, па ће публика по први пут моћи из лејзи бег фотеља на отвореном простору и платну испред Дома културе, да погледа нека нова остварења, како из домаће тако и из стране кинематографије”, каже Јефтић.

Јефтић истиче да ће репертоар бити разноврстан, па ће бити и филмова за децу,али и многих домаћих и страних филмова, које ће овдашња публика моћи по први пут да види у Грачаници.

Упоредо са реализацијом манифестације Филмско лето у овој установи пошињу припреме за Школу филмске магије, која је замишљена као седмодневна едукативна спона младих и филма, по многима најсугестивније уметности данас,

Иван Стојковић из Дома културе Грачаница истиче да је последња седмица у августу предвићена за ову манифестацију.

“Дом културе Грачаница по осми пут организује “Школу филмске магије” у сарадњи са продукцијском кућом Гаргатуафилмс из Београда. Договорили смо се да тема ове године буде снимање једне серије, тако да ћемо поред тих 6 курсева који ће бити за  нове полазнике, где ће се неки од њих први пут сусрести са камером, продукцијом, режијом, глумом и монтажом, ти исти учесници на крају направити једну мини серију од 4 до 5 непизода”, каже Стојковић.

Пројекат “Школе филмске магије” у Грачаници и овога пута ће се одржати под покровитељством Министарства културе РС и Канцеларије за КиМ.

 

 

Check Also

Николић и Парлић започеле посету општини Гора

Заменица директора Канцеларије за Косово и Метохију Душица Николић и помоћница директора Милена Парлић,настављају посету …