Главна / Вести / Косово и Метохија / Градоначелник Северне Митровице: Јасно поручујемо да одавде нема назад

Градоначелник Северне Митровице: Јасно поручујемо да одавде нема назад

Свесни намере Џелала Свечле да оправда неосновану употребу силе, прекорачење овлашћење и  угрожавање мира, није нас изненадила његова изјава против потпредседника наше странке господина Радоичића, нити његова потреба да за све окриви њега, или Српску листу или чак председника Александра Вучића, наводи у саопштењу градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић.

Истина је ипак да својим деловањем и одлуком да слањем албанских специјалаца изазива немире на северу, под велом тобож борбе против криминала, жели да спаси своју политичку странку од суда јавности којој су у кампањи обећавали куле и градове, а уместо тога им донели сиромаштво, обезвређене зараде, инфлацију од рекордних 15%, и прегршт неиспуњених обећања.

Срби знају врло добро да су сви напади на потпредседника Радоичића плод потребе да се ослабе Срби на Косову и Метохији и покори север, али Свечла и остали у Приштини морају знати да је резултат управо супротан. Да сваки напад на господина Радоичића је доказ исправности његових поступака и оправданост страхова грађана од неодговорних представника Приштине.

Користим прилику да јавно питам да ли је криминал био када је Џелал Свечла са својим партијским колегама камењем гађао својевремено полицајце у Приштини, да ли је тада размишљао о њиховој безбедности, њиховим животима, њиховим породицама и да ли је себе називао криминалцем који угрожава законитост и владавину права.

Патролирање оклопним возилима и хамерима кроз центар града, док се одржава Митровачки фестивал културе и док деца играју на бини, показује како Приштина замишља борбу против Срба на северу. Не постоји град у Европи где се патролирање полицајаца обавља хамерима.

Изгледа да деца која играју на бини и негују културну и фолклорну традицију свога народа су претња по уставни поредак Косова.

Ми смо своји на своме, ми знамо ко смо и шта смо, и знамо за ваше намере. Зато јасно поручујемо да одавде нема назад”, наводи се у саопштењ градоначелника Северне Митровице Милана Радојевића.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Председник Вучић: КиМ је највећа српска светиња, коју вам нећу предати ни по коју цену

Председник Србије Александар Вучић рекао је  да неће путовати у Тирану 6. децембра, и обратио …