Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Бојану и Мирославу сам пренео да нису сами

Петковић: Бојану и Мирославу сам пренео да нису сами

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић на својој Фејсбук страници написао је да је данас разговарао са Бојаном Павловићем и Мирославом Лукићем којима су пре три дана поново опљачкане продавнице у Великој Хочи.

Исти сценарио догодио се и пре два месеца, а починиоци нису пронађени, каже Петковић.

“Опљачкани су на препреден и подмукао начин, а иако постоје и видео записи починилаца и докази на терену, то за Косовску полицију није довољно да би одговорни били процесуирани.

Они су ми изнели своју оправдану забринутост за егзистенцију и безбедност своје породице и својих комшија јер се суочавају са различитим провокацијама и претњама у својој средини.

Посебно су огорчени и револтирани на представнике међународне заједнице јер они којима је поверен задатак да о њима брину, ни прошли пут, а ни сада нису реаговали адекватно.

Ми ћемо се као Канцеларија обратити свим релевантним међународним мисијама које делују на простору Косова и Метохије и захтевати да повећају своје ангажовање и на овом и на свим другим случајевима чије су мете Срби, посебно јужно од Ибра. Договорили смо се и на које све начине Мирославу и Бојану можемо да помогнемо да повећају безбедност својих објеката.

Бојану и Мирославу сам пренео да нису сами и да ће и у овој, али и другим недаћама имати моју и подршку Канцеларије за КиМ где год је то могуће”, написао је директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић на Фејсбуку.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Позив бруцошима из централне Србије да упишу факултете на КиМ

Ректорски колегијум Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици позвао је бруцоше из …