Главна / Вести / Косово и Метохија / Деветнаест година од злочина над децом у Гораждевцу

Деветнаест година од злочина над децом у Гораждевцу

Сутра се навршава деветнаест година од напада на децу која су летње време проводила на обали Пећке Бистрице у Гораждевцу, када је страдало двоје а рањено њих четворо.

Помен страдалом Ивану Јововићу и Панти Дакићу биће служен у Цркви рођења Пресвете Богородице. Од 9 часова почеће литургија а након ње биће служен помен страдалој деци. Помен ће служити викарни епископ новобрдски Иларион.

Злочин у коме је живот изгубило двоје а рањено четворо деце оставио је огромне последице на Гораждевац и остале повратничке средине. Многе породице са децом су се након овог злочина одселиле.

Вртић, основна и средња школа у Гораждевцу данас броје око стотинак деце, што је за две трећине мање него пре деветнаест година, упркос чињеници да се у овом селу у просеку рађа око десетак беба. Млади данас одлазе углавном због недостатка радних места.

Пре деветнаест година, 13. августа. 2003 године, нешто после 13 часова пуцано је на око осамдесеторо деце из Гораждевца, док су се купала на реци Пећкој Бистрици, надомак села. Том приликом смртно су страдали Иван Јововић (19) и Панто Дакић (12) а тешко рањени Богдан Букумирић, Драгана Србљак, Ђорђе Угреновић и Марко Богићевић.

Починиоци никада нису пронађени а Еулекс је и званично прекинуо истрагу.

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …