Главна / Друштво / Обележен Међународни дан младих у Грачаници

Обележен Међународни дан младих у Грачаници

У оквиру обележавања Међународног дана младих у Грачаници било је речи о најактуелнијим проблемима младих у српским срединама на централном Космету и начинима како они могу да буду превазиђени.

– Главни проблем младих јесте незапосленост, зато они у толиком броју одлазе из ове средине, пре свега да би се школовали и уписали жељени факултет, али и да би се након тога запослили. Оно што такође недостаје јесте што млади нису довољно слободни и што немају слободу кретања. Недостаје и едукација, култура, као што имају остали – каже за РТВ Грачаница Миљана Илић из НВО Центар мањинске заједнице.

Овога пута, Међународни дан младих обележен је под слоганом “Бирам да будем одговоран”.

– И ове године Центар мањинске заједнице обележава Међународни дан младих, скрећући пажњу на питања младих. Ове године за овај дан желимо да поручимо свим младим возачима, почетницима да се одговорно односе према себи и осталим учесницима у саобраћају, да поштују правила и прописе јер на тај начин доприносе повећању безбедности – каже Стефан Ћирковић из НВО Центар мањинске заједнице.

Како је истакнуто, младима превасходно смета што се о њима говори као о једном великом неискоришћеном потенцијалу, а с друге стране им се не пружа права прилика да покажу своје могућности.

Check Also

Аналитичари: Изостанак нових признања последица лоше спољне политике Kосова

Према речима аналитичара у Приштини, изостанак нових признања Kосова везан је за недостатке у спољној …