Главна / Вести / Србија / Брнабић: Тужно и лицемерно што ЕУ не види сопствену кривицу

Брнабић: Тужно и лицемерно што ЕУ не види сопствену кривицу

Премијерка Србије Ана Брнабић данас је реагујући на сапштење Европске службе за спољне послове (ЕЕАС) у којој се изражава забринутост због пораста запаљиве реторике између званичника Београда и Приштине, оценила да је тужно то што ЕУ не види сопствену кривицу и што ништа није учинила поводом сталних провокација Аљбина Куртија.

“Да је ЕУ урадила свој део посла – осигурала примену Бриселског споразума и гарантовала основна људска права Србима на КиМ – ствари би данас изгледале много другачије. Зато, молим вас, прекините са лицемерјем”, поручила је Брнабић на Твитеру.

Она је приметила да би неко гледајући ову изјаву ЕЕАС-а, могао да помисли да је данас 1. април, а не 14. август и да “мора бити да је у питању нека (врло неслана) шала”.

“Пуних 175 дана, Аљбин Курти провоцира оружани конфликт са Србима. И то у години која ће остати упамћена као година у којој је Курти истим тим Србима на Косову и Метохији одузео најосновнија људска права – забранивши им да гласају. Осим бескорисне писане изјаве, ЕУ није учинила баш ништа овим поводом”, указала је Брнабић.

Она је истакла да је насупрот томе, мото председника Александра Вучића и Србије јасан, а то су мир и стабилност.

“Ближи нам се десет (10!) година од потписивања Бриселског споразума који ЕУ једноставно не може да спроведе. Чак и сама ЕУ признаје да не могу да натерају Куртија да успостави Заједницу српских општина – окосницу Бриселског споразума”, навела је Брнабић.

“Тужно је видети да ЕУ не види сопствену кривицу за то где се данас налазимо”, закључила је премијерка у објави на твитеру на српском и на енглеском језику.

Раније данас ЕЕАС је упозорила да недавни пораст запаљиве реторике између званичника Београда и Приштине, а “посебно изјаве о рату и сукобима на Западном Балкану”, изазивају велику забринутост.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић: Никакве видео поруке и претње Куртија и Свечље не могу да застраше Србе на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић саопштио је да је за месец дана једноцифрен број …