Главна / Вести / Косово и Метохија / У насељу Суви До у Северној Митровици застава “велике Албаније”, из полиције наводе да нема истраге о том случају

У насељу Суви До у Северној Митровици застава “велике Албаније”, из полиције наводе да нема истраге о том случају

У насељу Суви До у Северној Митровици освануле су заставе “УЧК” и “велике Албаније”, а у Косовској полицији кажу да о том случају није покренута истрага.

Косовска полиција је са друге стране, покренула је истрагу о графитима “Не брините”, “Ту смо”, “Чекамо, “који су јуче осванули у Северној Митровици, уз које стоји потпис “Северна Бригада.

Међутим како наводе из полиције, нема информација у вези са догађајем у Сувом Долу.

“Нема никаквих информација да је у вези са тим покренута истрага, полицајци су на терену свакодневно и обављају своју дузност, уколико буде известаја у вези са овим догадјајем обавестићемо јавност”, рекао је за Косово онлајн портпарол Косовске полиције за регион Север, поручник Бранислав Радовић.

Како је на лицу места забележио репортер Косово онлајна застава ОВК и застава “велике Албаније”, на којој су ликови Исмаила Ћемаљија и Исе Бољетинца, налазе се на јарболу су који је који је постављен на саобраћани знак, између две коловозне траке у Сувом Долу.

Насеље Суви До налази се у Северној Митровици годинама је предмет међуопштинског спора са Албанцима из Јужне Митровице.

Недавно је Косовска полиција из Јужне Митровице без сагласности Северне полицијске станице преузела патролорање Сувим Долом, без претходне најаве или било каквог решења о административњ подели.

Насеља Горњи и Доњи Суви До су мешовита и према важећим законима катастарски припадају општини Северна Митровица.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …