Главна / Вести / Косово и Метохија / КЕДС: Рестрикције се настављају, не знамо до када ће трајати

КЕДС: Рестрикције се настављају, не знамо до када ће трајати

Само дан након што је Косовска електродистрибутивна компанија (КЕДС) најавила рестрикције струје, Министарство економије је изашло са обавештењем у којем је овај проблем представило као решен уз помоћ Албаније, преноси Репортери.

Најављено је да Албанија Косову даје електричну енергију, упркос чињеници да је само враћала дуг Енергетској корпорацији Косова.

„Захваљујући овом раду и сарадњи између Косова и Албаније, односно Енергетске корпорације Косова (КЕК) и Електропривреде Албаније (КЕСХ), било је могуће избећи редукције од 14 часова и наставити редовно снабдевање електричном енергијом. Институције ће наставити да улажу максималне напоре да се и наредних дана одржи редовно снабдевање електричном енергијом”, саопштено је из Министарства.

Али рестрикције су настављене данас, потврдио је портпарол КЕДС-а Виктор Бужала који је рекао да постоје двочасовне рестрикције али да не знају да ли ће се наставити и до када.

„Да, постоје рестрикције струје у трајању од два сата. Не знамо да ли ће се наставити и до када. Чекамо да се ситуација поправи, пошто је Комитет за енергетику најавио да ће бити средстава за увоз која су додељена КЕК-у“, рекао је Бужала.

У међувремену, Косово наставља да добија енергију из резерви које је депоновала Албанија.

Скендер Буцлои из Канцеларије за сарадњу са медијима компаније КЕДС рекао је да су само у последња четири дана добили три хиљаде и 500 мегавата енергије.

Извор: Косово онлине/Репортери; Фото: Ројтерс

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …