Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Тренутно не видим решење, од 1. септембра покушаће да промене таблице

Вучић: Тренутно не видим решење, од 1. септембра покушаће да промене таблице

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да, без обзира на оптимистичне изјаве неких европских представника, тренутно не види решење по питању таблица на КиМ и да ће Приштина свакако од 1. септембар наставити са својом кампањом и покушати да натера Србе да промене таблице на својим возилима.

Вучић је тако одговорио на питање новинара да прокоментарише то што је Жозеп Борељ имао оптимистичку изјавио да ће питање таблица бити решено као питање докумената, на основу чега базира тај оптимизам.

“Европски политичари су од мене много пментнији и озбиљнији и не морају да буду мргуди као ја и да имају оптимистичан сценарио у глави. Не видим у овом тренутку никакво решење и 1. септембра ће они ће ићи са својом кампањом и покушати да натерају Србе да промене таблице. Мислим да у томе не ће имати великог успеха”, истакао је Вучић.

Каже да је Аљбин Курти у Бриселу рекао да верује да ће имати великог успеха да Срби замене КМ табле.

“То је процес који ће да траје, ми смо свакако од 1. септембра суочени са тим проблемом, не постоји могућост да се пре 1. сетембра то реши. Али, нам остаје да чекамо и видимо, оцекујем после важне разаговоре после Отвореног Балкана и посете Ердогана. Имаћемо много посредника који ће долазити из Европе и света, али у овом тренутку не видим тренитно никакву могућност помака јер не постоји жеља код Пришине да развора о рационалном и компромисним решењима”, рекао је Вучић.

На крају је ироницно додао да можда, ипак, Еврпљани боље знају шта ће се десити.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …