Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Јеремић признао да су му дража документа Приштине

Петковић: Јеремић признао да су му дража документа Приштине

Члан Председништва СНС-а Петар Петковић, реагујући на изјаву Вука Јеремића да је једини уступак у последњим преговорима са Приштином направио Београд, одлуком да призна документа самопроглашеног Косова, а да заузврат није добио ништа, оценио је да је Вук Јеремић данас признао да за њега српске личне карте не значе ама баш ништа и да су му дража документа Приштине.

“Српски народ у покрајини ће председника Александра Вучића запамтити као некога ко је сачувао српске личне карте на КиМ, а Јеремић ће остати упамћен као једини српски политичар коме су приштински медији захваљивали на читавој насловној страни!”, поручио је Петковић Јеремићу

Петковић је навео у свом саопштењу да “нема сумње да би се Јеремић одрекао и српских личних карата и регистарских ознака и свега српског на КиМ, баш као што је његова Влада 2011. признала и косовске личне карте и увела термин „РКС“ у споразум”.

Према наводима Петковића “док се Јеремић питао за Косово и Метохију, више од половине земаља чланица УН признало је сецесију Косова.

“Својим катастрофалним питањем пред Међународним судом правде довео је до одлуке тог суда који води ка легитимизацији такозване косовске независности, због чега му се и дан данас захваљују у Приштини. Управо се на Јеремићеве „заслуге“ позивао и Аљбин Курти током последње рунде дијалога у Бриселу. О његовој бризи за Србе на КиМ најбоље говори чињеница да за њега они нису постојали док је по најлуксузнијим хотелима по САД пио најскупља вина и палио најскупље томпусе, али их се сетио сада када би на муци нашег народа на КиМ поново покушао, наравно без успеха, да се докопа власти.”, подсетио је Петковић.

Петковић је навео да док је Александар Вучић председник Србије наставиће се борба за Србе и Србију на Косову и Метохији.

“Док је председник Александар Вучић на власти борићемо се за присуство државе Србије на Косову и Метохији, борићемо се да сачувамо и српске личне карте и српске регистарске таблице, а пре свега борићемо се да сачувамо српски народ који живи на КиМ и пре свега ћемо се борити да сачувамо мир и стабилност”, поручио је члан Председништва СНС-а Петар Петковић.

Check Also

Петковић: Потурањем лажног ,,нон – пејпера” о ЗСО, политичари у Приштини доказују да су ситни преваранати и фалсификатори

Да је политичка врхушка у Приштини ништа друго до дружина ситних превараната и фалсификатора, потврђује …