Главна / Вести / Косово и Метохија / У Грачаници завршена осма по реду “Школа филмске магије”

У Грачаници завршена осма по реду “Школа филмске магије”

Доделом сертификата и пројекцијом пилот епизоде мини серије, завршена је осма по реду “Школа филмске магије” у Грачаници. Током три дана рада школе филмске магије полазници су учили основе филмског стваралаштва. Кроз рад са искусним предавачима написали су, снимили и измонтирали епизоду мини серије, што је и била тема овогодишње школе.

“Наш задатак је био да направим сценарио за пилот епизоде серије  што је значило да треба да погодимо структуру да кад се то заврши људи имају жељу да то гледају даље. Мислим да смо успели у томе и поносан сам на сву децу која су била наши ученици ове године”, истакао је  Душан Булић, који је био задужен за сценарио и продукцију.

Андреј Михајловић, полазник Школе филмске магије каже да му се највише свидело што су сви заједно тежили једном циљу, а то је да направе серију којом, како је рекао, неће да се осрамоте.

Полазница  школе Сара Живић посебно је истакла да су сви полазници учествовали у свим сегментима о ве школе, од сценарија, режије, камере, па до глуме и да је то нешто чиме ће се можда и бавити кад одрасте.

Задовољство наученим и приказаним на великом платну нису крили полазници али ни предавачи, који су у деци препознали велики потенцијал.

Стефан Красић, који је био предавач  режије, каже да је изненажен колико деца брзо размишљају, имајући у виду да су имали само дан и по за сваки сегмент.

“Направили смо нешто за шта у професионалном свету треба три пута више времена”, казао је Красић.

Михајло Лаптошевић, који је био задужен за радионицу глуме, каже да су деца овде мнбого живља и да свему приступају са великим жаром и интересовањем.

“Та енергија коју ова деца имају, ако је усмеримо негде, они могу много више да дају него деца са било ког другог простора. То сваке године приметим и сваке године то и говорим”, каже Лаптошевић.

Око 29 полазника, који су похажали све радионице Школе филмске магије, добили су сертуификате.

Покровитељ и ове осме по реду Школе филмске магије је Министарство културе РС и Канцеларија за КиМ.

 

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …