Главна / Друштво / Манифестација “Грачаничке вечери”, поново окупила Грачаничане

Манифестација “Грачаничке вечери”, поново окупила Грачаничане

У организацији “Грачаничке Омладинске Иницијативе” (ГИО), а под покровитељством општине Грачаница, поново је покренута културно забавна манифестација “Грачаницке вечери”, која се током осамдесетих и деведесетих година прошлог века одржавала током летњих месеци, а која је 1999. године, због познатих дешавања прекинута.

На опште одушевљење присутних, у препуној сали Дома културе у Грачаници, манифестација “Грачаничке вечери” отпочела је интонирањем химне Србије, након чега су се смењивали такмичари за Први глас Грачанице, игре за публику,  квиз знања и други  занимљиви садржаји.

Директор ГИО Дејан Божидаревић кааже да се овогодишње Грашаничке вечери осмишљене тако да се састоје из три дела.

“Један је такмичарски део и то је такмичење за “Први глас Грачанице” и квиз знања,  други је хумористичког карактера , а трећи део  подразумева промоцију младих талената са територије општине Грачаница”.

Он истиче да је поента целе приче да се овај “пилот пројекат” који је организован ове године,  следеће године подигне на виши ниво и да ова манифестација настави да живи и одржава се сваког петка у летњем периоду, као што је то некада било.

Директорка Туристичке организације Грачанице Сандра Ђокић, каже да је ова манифестација нешто о чему је слушала од својих родитеља, нешто лепо где су се млади сјајно забављали.

“То је било место на којима су се дружили и забављали и не само омладина, већ и породице са децом. Надам се да ћемо вратити сав втају дух манифестације која траје од давне 1977. године и пренети га на наше млађе генерације. надам се да ћемо код будућих генерација неговати ту свест заједништва, окупљања и дружења и тог неког слављења живота, јер нам је у овим тешким временима то заиста јако потребно”, казала је Ђокић.

Овогодишње „Грачаничке вечери“ организовала је „Грачаничка омладинска иницијатива“, уз покровитељство општине Грачаница.

 

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …