Главна / Вести / Косово и Метохија / КУД “Славуј из Новог Бадовца концертом обележава свој девети рођендан

КУД “Славуј из Новог Бадовца концертом обележава свој девети рођендан

Културно уметничко друштво “Славуј” из Новог Бадовца ове године слави девет година постојања, а иако се могу похвалити бројним наступима, највећи проблем им је што јш увек немеју своје ношње каже председник овог културно уметничког друштва Момчило Недељковић.

У суботу 24. септембра од 16.30 сати КУД “Славуј” ће одржати концерт  на фудбалском игралишту у Новом Бадовцу, кјим ће обележити свој девети рођендан.

“Имамо много талентоване деце, тренутно је око 40 чланова у нашем КУД-у , вежбамо у Дому културе у Новом Бадовцу, али највећи проблем су нам финансије које немамо. Помаже нам општина Грачаница, која нам је претходних неколико месеци плаћала 150 евра , јер многа наша деца која су чланови немају средства да плате чланарину која је заиста минимална и износи 5 евра месечно”, каже Недељковић.

Он напомиње да се нада да ће ово културно уметничко друштво успети да опстане упркос свим потешкоћама, јер је поред вере,  традиција и култура нешто што је наш народ одржало на овом простору.

“Већина наших чланова је из радничких породица, а њихови родитељи радили су у руднику “Кишница” који је затворен након ратних сукоба 1999. године и данас су на минималцу, па им је додатни издатак за чланарину оптерећење иако је чланарина заиста минимална. Ипак велики је интузијазам међу младима и децом, а кад је једна од наших девојака из КУД-а била проглашена за “најлепшу саборицу”на наступу у манастиру Калинић, који се налази у општини Рековац, био је то тренутак који нећемо заборавити, јер је на том сабору учествовало 20 културно уметничких друштава и то је било заиста на поиноис свима нама”. каже Недељковић.

По речима Недељковића велику заслугу за формирање КУД-а  “Славуј” из Новог Бадовца има Радомир Спасић, иначе кореограф Ансамбла “Венац”, који је садашњем председнику предложио начин да се тадашњи простор Дома културе у Новом Бадовцу искористи на најбољи начин.

Са младим талентованим члановима  КУД “Славуј” тренутно ради Драган Ћирковић, иначе члан Ансамбла Венац.

Check Also

Петковић: Курти погазио права Срба и сопствени такозвани Устав

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је да је именовањем Ненада Рашића …