Главна / Вести / Косово и Метохија / Шубарић: Да Грачаница буде место у које се много више долази него одлази

Шубарић: Да Грачаница буде место у које се много више долази него одлази

Свечаној академији поводом „Дана општине Грачаница“, између осталог су присуствовали помоћник директора Канцеларије за КиМ Иван Вујић, челници Српске листе, предтставници из више општина из централне Србије, Црне Горе и Републике Српске.Скуп је у име владике Теодосија благословио секретар Епархије рашко-призренске Саша Митровић.

„Нека господ благослови све вас, цео нас православни народ, да нам дарује снагу, трпљење , мудрост и да никада не скренемоо са пута правога.Пута који су нам наши преци пласирали , показали и нама оставили“.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, обраћајући се окупљенима, истакла је да је локално руководство у протеклих годину дана, свесно својих приоритета и потенцијала, а захваљујући добром планирању, успело да грађанима побољша квалитет живота.

„Данас имамо нови Средњошколски центар, имамо нову модерну школу у Сувом Долу и модернизована спортска игралишта и прилазе у највећим матичним школама, које смо и опремили спортском опремом. Стална подршка здравственом систему такође није изостала. Наш приоритет је да унапредимо услове за рад наших здравствених радника и омогућимо пружање квалитетне здравствене заштите нашим грађанима. Унапређење инфраструктуре је такође наш приоритет. На територији општине Грачаница готово да не постоји стамбено насеље где и једна улица  није асфалтирана, а недавно усвојен трогодишњи стамбени план је од виталне важности за стамбено збрињавање породица, опредељених да овде остану и опстану“, истакала је, између осталог, председница Шубарић.

Председница Шубарић је казала да се радило и на економском јачању жена, помагало пољопривредницима и додала да је добробит грађана највећи приоритет.

„Верујем да ћемо и у овим тешким временима, пуног бројних искушења сви заједно, имати довољно снаге, енергије и ентузијазма, да нашу Грачаницу учинимо онаквом какву је сви ми грађани заслужујемо. Показали смо да имамо довољно, воље, знања и енергије да планове преточимо у дела. Уверена сам да ћемо на основу свега претходног и водећи рачуна о значају Грачанице, визије претворити у стварност. Све што смо до сад урадили, наставићемо истим, а и јачим темпом, да наша Грачаница буде економски снажнија, политички јединствена, да свака индивидуа буде остварена. Да Грачаница буде место у које се много више долази него одлази. Јачањем наше Грачанице, имаћемо и јаку Заједницу српских општина“, казала је председница Шубарић.

 

Председник Српске листе ,министар за заједнице и повратак Горан Ракић је обећао улагања у образовање, здравство и омладину.

 

“Наша будућност су наша деца  и гарант нашег опстанка и останка. Нико, али нико, не може да нам присвоји оно што смо вековима чували, а то је наша вера, наши корени, традиција, наши домови, то је наша будућност. И никакве претње и застрашивања нас не могу уплашити и поколебати да истрајемо у жељи за слободом, да говоримо, живимо, градимо, да се рађамо, јер смо ми своји на своме. Драги суграђани, ми смо бедем опстанка на овим просторима, али само заједно, јединствени, можемо да истрајемо, одурпемо се свим искушењима која су пред нама и сачувамо мир, да у добром здрављу и слози дочекамо и наредне празнике”, рекао је он.

 

На Свечаној академији поводом Дана општине додељене су захвалнице представницима институција и истакнутим појединцима. Општина Грачаница се за посебне заслуге на тај начин захвалила Балетској школи Дома културе “Грачаница”, гинекологу KБЦ Приштина др Милану Ђорђевићу, привреднику из Лапљег Села Храниславу Перенићу, али и министру за заједнице и повратак у Влади Kосова Горану Ракићу и потпредседнику Српске листе Милану Радоичићу. У име Радоичића, који вечерас није био у Грачаници, захвалницу је примио посланик ове партије у Скупштини Kосова Игор Симић.

 

 

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …