Главна / Друштво / Серијал “Косовске нити” ускоро пред телевизијском публиком

Серијал “Косовске нити” ускоро пред телевизијском публиком

У организацији и продукцији Удружења “Литера” ускоро ће почети снимање тв серијала под називом “Косовске нити”, који ће бити емитован на бројним телевизијама, као и на ТВ Грачаница, најавила је гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница председница овог удружења Радмила Миљковић.

У продукцији Литере до сада смо имали прилику да погледамо и серијале “Хајде да се играмо”, “Хајде да се играмо и рециклирамо”, “Ђаци природњаци”, тако да ће ово бити четврти серијал, а чија ће основна тема бити народна ношња, косовски вез, традиција и култура. У плану је да се кроз четири емисије гледаоци упознају са лепотама народне ношње и фолклора Грачанице, Косовског Поморавља, Штрпца и Северног Косова.

– Циљ серијала је очување националног идентитета, баштине и традиције на Косову и Метохији. Ставићемо акценат на косовски вез и на народни фолклор. Девојчица која води гледаоце кроз серијал жели да научи косовски вез, да обиђе културно-уметничка друштва и да мотивише своје другарице како да споје модерно са традиционалним и да науче да везу, плету, да се све то сачува од заборава – каже продуцент овог серијала Радмила Миљковић.

Опширнији разговор можете погледати на снимку испод текста.

 

Check Also

Председник Вучић: КиМ је највећа српска светиња, коју вам нећу предати ни по коју цену

Председник Србије Александар Вучић рекао је  да неће путовати у Тирану 6. децембра, и обратио …