Главна / Вести / Косово и Метохија / КУД “Славуј” из Новог Бадовца обележио девети рођендан

КУД “Славуј” из Новог Бадовца обележио девети рођендан

Свечаним концертом на стадиону малих спортова у Новом Бадовцу недалеко од Грачанице, овдашње Културно-уметничко друштво “Славуј” обележило је девет година рада и постојања.

Председник КУД-а “Славуј” Момчило Недељковић каже да је за ових девет година било много наступа, како овде на централном КиМ, тако и широм централне Србије.

“На жалост ове године нисмо могли да позовемо наше пријатеље из централне Србије због ситуације са коронавирусом, али се надам да ћемо  наш јубилеј следеће године обележити са свима њима”, казао је Недељковић.

Начелник Косовског управног округа Срђан Поповић, који је био гост концерта, рекао је да су чланови КУД-а “Славуј” свих ових девет година вредно радили и да је плод тог рада видљив.

“Ми као институције смо дужни да помажемо културно уметничка друштва у целом округу, јер су они чувари наше традиције и идентитета и могу да кажем да ће се наша сардња са КУД-ом “Славуј” наставити и у будућности”, казао је Поповић.

Захваљујући безграничном ентузијазму чланова овог КУД-а које броји близу 50 чланова, они се могу похвалити бројним наступима у којима се негује изворно народно стваралаштво косовско-метохијских Срба.

Ови млади и надасве талентовани људи редовни су учесници свих културних дешавања у српским срединама на КиМ, а оно што им је највећи проблем, према речима председника момчила Недељковића,  је чињеница да још увек немају своју ношњу, па исту позајмљују од овдашњих колега из Асамбла “Венац” и других Културно уметничких друштава са ових простора.

 

 

 

 

Check Also

Представа “Она која распушта војске” побрала громогласне аплаузе и позитивне коментаре публике у Грачаници

Громогласним аплаузом публика у Грачаници  поздравила je глумачку екипу представе “Она која распушта војске”, рађену …