Главна / Вести / Косово и Метохија / Српска листа: Нелегални упад припадника БСК на територију општине Зубин Поток – грубо кршење споразума из 2013.

Српска листа: Нелегални упад припадника БСК на територију општине Зубин Поток – грубо кршење споразума из 2013.

Нелегални упад припадника Безбедносних снага Косова на територију општине Зубин Поток је грубо кршење споразума из 2013. године чији је гарант НАТО, а којим се гарантује да никакве наоружане формације Приштине не могу упадати у српске општине на северу без одобрења градоначелника ових општина и команданта КФОР – наводи у саопштењу Српска листа.
Српска листа одговорно тврди да наши градоначелници нису одобрили ово брутално кршење споразума и угрожавање мира на овим просторима, те захтевамо хитну и одлучну реакцију команде КФОР на ову провокацију.
У тренутку када Приштина настоји да милитаризацијом севера и звецкањем оружјем окупира општине на северу, овакви инциденти су недопустиви и захтевају реакцију свих који су одговорни за сигурно и безбедно окружење свих грађана, а пре свега КФОР, ЕУЛЕКС и УНМИК.
Очигледно да Аљбин Курти у тренутку када његов план о регистрацији не пролази међу Србима, покушава да застраши мирне и честите српске грађане у општинама на северу и подизањем тензија скрене пажњу јавности са горућих проблема који се гомилају у Приштини.
Још једном позивамо надлежне да превентивмо делују, а Куртија упозоре да се овакво понашање неће толерисати. Неодговорно понашање у овим тренуцима зарад стицања јефтиних политичких поена је одлика неспособних политичара и манипулатора какви се тренутно налазе на челу институција у Приштини – закључује Српска листа.

Check Also

Представа “Она која распушта војске” побрала громогласне аплаузе и позитивне коментаре публике у Грачаници

Громогласним аплаузом публика у Грачаници  поздравила je глумачку екипу представе “Она која распушта војске”, рађену …