Главна / Спорт / Kомпанија Меридиан на ФИБА турниру донирала пола милиона динара!

Kомпанија Меридиан на ФИБА турниру донирала пола милиона динара!

Домаћа компанија Меридиан важи за регионалног лидера у индустрији игара на срећу, али већ дуги низ година имамо прилику да посматрамо, а у некима и учествујемо, бројне хуманитарне акције, које показују да је ова кућа и лидер у хуманости и солидарности.

Овог пута ова компанија спојила је спорт и јуманост и на Меридиан квалификационом турниру за ФИБА Лигу шампиона наградила најбоље, а помогла онима којима је то било најпотребније.

Наиме, хала “Аександар Николић” угостила је пет иностраних кошаркашки екипа на овом турниру, као и ФМП Меридиан, а тимови су се борили за улазак у кошаркашку Лигу шампиона. Тим поводом организована је и хуманитарна акција, током које је донирано 500.000 динара.

Прва донација отишла је у руке Општине Kикинде, односно Друштву МНРО “Чигра”, док је други чек на 100.000 динара припао Општини Земун, односно школи за слепу и слабовиду децу “Вељко Рамадановић”. Дакле, у праве руке.

Другог дана Меридиан квалификационог турнира уживали смо у две утакмице, а након проглашења МВП-ја Меридиан је уручио још две донације – Лиги будућих шампиона, који су нам и те како потребни, ако желимо да Србија остане земља спорта.

У недељу смо гледали и велико финале, нажалост домаћи ним није славио, али некада је солидарност и хуманост важнија од резултата. Kомпанија Меридиан и Општина Грачаница са Kосова и Метохије наставиле су сјајну сарадњу, те је последња донација уручена управо Грачаници.

Испред компаније Меридиан говорио је господин Дамјан Стаменковић, који је истакао значај ове, као и бројних других акција.

“Годинама уназад трудимо се да реагујемо онда када је реакција потребна и да помогнемо онима којима је помоћ неопходна. Тако је било и овог пута, препознали смо моменат и одлучили да кроз кошарку и нове донације још једном подсетимо људе зашто је важно да будемо хумани и солидарни. Свакако, у истом смеру ћемо и наставити, много је оних којима је помоћ заиста потребна”, рекао је господин Стаменковић.

Дакле, то је укупно 500.000 динара донирано током Меридиан квалификационог турнира за Лигу шампиона.

Check Also

Министар Вучевић на састанку Грац формата

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић учествовао је данас на годишњем састанку министара Грац …