Главна / Вести / Косово и Метохија / Немања Ђорђевић: Таленат ученика Музичке школе доказују и бројне награде

Немања Ђорђевић: Таленат ученика Музичке школе доказују и бројне награде

Музичка школа “Стеван Мокрањац” Приштина – Лапље Село изнедрила је многе таленте, како када су у питању вокални извођачи, тако и када су у питању они који се баве инструменталном музиком. О успеху, када је у питању рад ове школе сведоче и бројна признања и награде на фестивалима, као и често учешће на бројним манифестацијама.

Један од професора који веома предано ради са младим талентима, како у домену њиховог музичког образовања, тако и на њиховом ангажовању у вокално-инструменталном саставу је и Немања Ђорђевић, професор ове школе. По његовим речима, школа тренутно има веома талентовану генерацију која се доказала, док и нове генерације које тек почињу показују присутво талента и слуха.

Вокално-инструментални састав Музичке школе тренутно припрема и једну мелодију по тексту песме Сандре Ђокић, а у аранжману Немање Ђорђевића.

– Када је у питању досадашњи рад овог вокално-инструменталног састава веома смо пажљиви у одабиру композиција које ћемо презентовати публици, тако да смо радили и обраде наших традиционалних песама, задржали смо нешто наше, али смо додали и нешто ново. Публика је увек позитивно реаговала на све то – каже за Јутро РТВ Грачаница Немања Ђорђевић.

Многи од ученика ове школе су и након школовања наставили своје каријере у музици, а по речима Немање Ђорђевића, највероватније ће и даље бити много оних који ће наставити да се професионално баве музиком.

Опширнији разговор можете погледати на снимку.

Check Also

Министар Вучевић на састанку Грац формата

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић учествовао је данас на годишњем састанку министара Грац …